Joensuu-opas

Hobiles ry

Pohjois-Karjala Priden historiaa

Pohjois-Karjalassa on sateenkaariväki järjestänyt tapahtumaviikon toukokuussa jo yli vuosikymmenen ajan. Vuonna 2016 viikko nimettiin Pohjois-Karjala Prideksi ja tapahtumiin osallistui reilusti yli toistatuhatta ihmistä. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Lapista, Varsinais-Suomesta ja Venäjältä.

Pride-viikon takana on Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry. Hobiles on valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö.

Pohjois-Karjala Pride toteutetaan täysin vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisemme palkitaan tänäkin vuonna legendaarisilla Navetta-bileillä ja Pride t-paidalla. Hae mukaan tästä! Tapahtuma saa lisäksi pientä taloudellista tukea Setalta ja Joensuun kaupungilta. Ilman yhteistyökumppaneitamme, jotka löydät sivuston lopusta, Priden järjestäminen olisi mahdotonta. Kiitos kaikille!

Pohjois-Karjala Priden päätapahtuma on lauantaina 20.5. järjestettävä Pride-kulkue ja Puistojuhla. Kulue lähtee Rautatieasmalta klo 14 ja Puistojuhla alkaa klo 15 Taidemuseon puistossa. Jokkainen on tervetullut omana ihtenään!

Miten pääsen Joensuuhun?

Kaikki tiet vievät Joensuuhun! Halvinta on tietysti lifatata tai hankkia kyyti joltakin, joka on muutenkin ajamassa Joensuuhun. Eri sivustot kuten blablacar.com  ja kyydit.net auttavat asiassa. Bussilla kulkeminen on sekin edullista. Joensuuhun pääsee lukemattomilta paikkakunnilta onnikalla. Junalla pääsee Joensuuhun etelästä ja idästä ja pohjoisesta Numeksesta. Helpoin tapa löytää aikataulut ja hintatiedot niin linja-autoihin kuin juniin on pikavuorot.fi

Ohjelma

Pride 2018 ohjelma löytyy näiltä sivuilta pohjoiskarjalapride.fi/ohjelma. Ohjelmaa päivitetään jatkuvasti.

Vielä mahtuu mukaan: haluatko pitää työpajan tai muun aktiviteetin osana Pohjois-Karjala Pridea? Ota nyt yhteyttä järjestäjiin hakulomakkeemme kautta!

Kaikki Pohjois-Karjala Pride -viikon tapahtumat ovat ilmaisia, jollei muuta mainita.

Majoitus

The Green Star HotelPRIDE-alennuskoodilla kiinteä huonehinta 69€ /yö. Huoneessa voi majoittua enintään kolme henkilöä.

Linnunlahti Camping. Huoneistoja, telttapaikkoja, asuntovaunut jne.

Scouts Youth Hostel: Halvin vaihtoehto. Petipaikka vähän toista kymppiä.

Apartmentos: Huoneita ja huoneistoja kilpailukykyisin hinnoin.

Muut hotellit: esim.hotels.com.

Airbnb: Vaihtoehtoinen majoituspalvelu ihmisten kotona.

Ruoka

Osuuskunta Myötävoima pitää Kulttuurikahvila Laiturilla iltaravintolaa pride-viikolla. Täysin vegaanisen annoksen hinta on demokraattinen. Kahvila Laituri on muutoin auki Pride-viikon aikana torstaista sunnuntaihin klo 11.30-18.30 tarjoillen juomia ja pikkusuolaista. Joensuusta löytyy lisäksi mm. lukuisia hyviäkin pizzerioita, kiinalaisia ravintoloita ja intialaisia ravintoloita. Yliopiston kampuksella on useampi Amican ruokapaikka, jossa hinta-laatusuhde on siedettävä, vaikket olisi oikeutettu opiskelija-alennukseen.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä:
Hobilesin puheenjohtaja
Jussi Hermaja
pj@hobiles.fi

http://www.hobiles.fi/