Joensuu-opas

Pohjois-Karjala Priden historiaa

Pohjois-Karjalassa on sateenkaariväki järjestänyt tapahtumaviikon toukokuussa jo yli vuosikymmenen ajan. Vuonna 2016 viikko nimettiin Pohjois-Karjala Prideksi ja tapahtumiin osallistui reilusti yli toistatuhatta ihmistä. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Lapista, Varsinais-Suomesta ja Venäjältä.

Pride-viikon takana on Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry. Hobiles on valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö.

Pohjois-Karjala Pride -viikkoa toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisemme palkitaan tänäkin vuonna legendaarisilla Navetta-bileillä ja bilelipuilla. Hae mukaan tästä!

Ilman yhteistyökumppaneitamme, jotka löydät sivuston lopusta, Priden järjestäminen olisi mahdotonta. Kiitos kaikille!

Pohjois-Karjala Priden päätapahtumat ovat lauantaina 19.5. järjestettävä Pride-kulkue, puistojuhla ja Päätösbileet illalla Kimmelissä. Kulkue lähtee Rautatieasmalta klo 14 ja Puistojuhla alkaa klo 15 Ilosaaressa. Jokkainen on tervetullut omana ihtenään!

Miten pääsen Joensuuhun?

Kaikki tiet vievät Joensuuhun! Halvinta on tietysti lifatata tai hankkia kyyti joltakin, joka on muutenkin ajamassa Joensuuhun. Eri sivustot kuten blablacar.com  ja kyydit.net auttavat asiassa. Bussilla kulkeminen on sekin edullista. Joensuuhun pääsee lukemattomilta paikkakunnilta onnikalla. Junalla pääsee Joensuuhun etelästä ja idästä ja pohjoisesta Nurmeksesta. Helpoin tapa löytää aikataulut ja hintatiedot niin linja-autoihin kuin juniin on pikavuorot.fi

Ohjelma

Pride 2018 ohjelma löytyy näiltä sivuilta pohjoiskarjalapride.fi/ohjelma. Ohjelmaa vuodelle 2018 on julkaistu 10.4. Mahdolliset muutokset näkyvät näillä sivuilla.

Kaikki Pohjois-Karjala Pride -viikon tapahtumat ovat ilmaisia, jollei muuta mainita.

Majoitus

Linnunlahti Camping. Huoneistoja, telttapaikkoja, asuntovaunut jne.

Scouts Youth Hostel: Halvin vaihtoehto. Petipaikka vähän toista kymppiä.

Apartmentos: Huoneita ja huoneistoja kilpailukykyisin hinnoin.

Sokos Hotel Kimmel: koodilla BPKPRIDE2018:

Sopimushinnat ovat varattavissa 7.5.2018 saakka

standard huoneessa   77€ / 1hh/ vrk ja  97€/2hh/vrk, lisävuode 25€/vrk

hintaan sisältyy iltasauna klo 16-21 ja buffet aamiainen

hinnasta saa S- etukortilla bonukset, (hotellin työmatkustuskortin S-Cardin edut ei ole voimassa)

Muut hotellit: esim.hotels.com.

Airbnb: Vaihtoehtoinen majoituspalvelu ihmisten kotona.

Ruoka

Osuuskunta Myötävoima pitää Kulttuurikahvila Laiturilla iltaravintolaa pride-viikolla. Täysin vegaanisen annoksen hinta on demokraattinen. Kahvila Laituri on muutoin auki Pride-viikon aikana torstaista sunnuntaihin klo 11.30-18.30 tarjoillen juomia ja pikkusuolaista. Joensuusta löytyy lisäksi  hyviäkin pizzerioita, kiinalaisia ravintoloita ja nepalilainen ravintola. Yliopiston kampuksella on useampi Amican ruokapaikka, jossa hinta-laatusuhde on siedettävä, vaikket olisi oikeutettu opiskelija-alennukseen.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä:
Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry:n puheenjohtaja
Jussi Hermaja
pj@hobiles.fi

http://www.hobiles.fi/